WordPress tillägg för flerspråkiga citat

Jag har en samling favoritcitat som jag ville visa på den här hemsidan, men jag ville kunna använda WPML tillägget för att översätta citaten till svenska.

Det här var inte möjligt med de mest populära citat-tilläggen som t.ex. Quotes Collection, so jag har kodat ihop något som jag tror har potential att släppas som en officiell plugin.

Du kan se tillägget ”in action” ovanför det här inlägget i det röda fältet. Det visar ett slumpmässigt valt citat från min samling, och om du går till den engelska versionen av min hemsida, sjbrg.co, så ser du samma slumpmässiga citat på engelska.

Tillägget är ganska enkelt. Det skapar en ny custom post type för citat som du sen kan välja att översätta med WPML precis som när du översätter ett vanligt inlägg. Sen på hemsidan hämtar jag ett slumpmässigt valt urval av denna custom post type.

För att göra det här till ett tillägg som är enkelt att använda är nästa steg att skapa en widget som man enkelt kan dra till ett widget område som t.ex. sidofältet.

Om du skulle använda ett sånt här tillägg låt mig veta i kommentarerna så kanske jag tar tag i det!

Skriv upp dig på nyhetsbrevet så får du ett mail varje söndag med veckans artiklar
Holler Box