Världen är blind

Man behöver inte vara kristen eller ens religiös för att uppskatta visdomen i Jesus ord.

Om han levde idag och någon frågade varför världen ser ut som den gör med alla dess problem så skulle kan kanske upprepa det han sa för länge sen:

”Om en blind person leder en blind person, så kommer båda två falla ner i ett hål.”

För världen är blind.

Blinda bankirer kontrollerar pengarna som kontrollerar blinda politiker som i sin tur tar råd av blinda ekonomer. Vidare så röstas politikerna in i Riksdagen av blinda väljare, som matas med propaganda av blind media och spenderar större delen av sin fritid på att kolla på blinda filmer, lyssna på blind musik, läsa blinda böcker, och som också skickar sina barn till skolan för att bli utbildade av blinda lärare.

Är det då konstigt att världen ser ut som den gör?

Fallet ner i blindhetens hål har varat länge, men tro inte att vi nått botten av hålet ännu, för den stora massan vet inte ens om att dom är i fritt fall.

För att det ens ska vara möjligt att bromsa det fria fallet, så är det nödvändigt att man är medveten om att man faller. Därför spelar Ludwig von Mises-institutet en så viktig roll i att belysa det onda, omoraliska, och korrupta i statens natur och det onaturliga i dagens ekonomiska system, och där spelar också DU en viktigt roll.

Vad gör du för att öppna ögonen på folk?

Skriv upp dig på nyhetsbrevet så får du ett mail varje söndag med veckans artiklar
Holler Box