Skit i hemskolningsförbudet och sprid kunskapen vidare

Vissa kommer till insikt av sig själva genom vad kan tänkas vara en ovanligt hög förmåga att stå emot indoktrinering och att tänka kritiskt.

Men många barns kritiska tänkande och reflekterande överlever inte den statliga skolgången.

Det kanske inte är så konstigt då huvudmålet med obligatorisk skolgång, ända sedan den började för några hundra år sedan nere på kontinenten, har varit att stärka maktstrukturen genom att forma lydiga medborgare.

Lydiga medborgare som villigt offrar inte bara större delen av sin inkomst för gud/konungen/nationalstaten/demokratin utan till och med offrar sitt liv i händelse av krig.

Idag är hemskolning förbjudet i Sverige, och är du inte villig att gå i politisk exil till t.ex. Åland och ändå trotsar statens förbud kan du i bästa fall räkna med dyra böter och i värsta fall statlig kidnappning av dina barn.

Men hemskolningsförbud betyder inte att du inte får sprida kunskap vidare till dina barn, det betyder bara att staten har rätt till dina barn under dagens första åtta timmar.

Det är inte olikt ett begrepp som det talats om i århundraden, Primae Noctis, som sägs ha gett den brittiska adeln rätt att gå till sängs med alla nygifta kvinnor innan det nygifta paret själva fick utöva sin rätt.

Den obligatoriska skolplikten tillsammans med hemskolningsförbudet är en besudling av barnens intellektuella oskuld, ja, till och med en ren våldtäkt.

Men det är inte kört för dina barn för det.

Barn sover en del, och leker en del, och kanske idrottar, och du kan ha fullt upp med jobbet eller annat, men du har ändå ett par timmar per dag där du kan lära barnen riktig kunskap.

Till exempel, tre saker du kan prata om med dina barn runt middagsbordet är:

  1. Våldets natur. Är det någonsin rätt att använda våld mot din granne eller din kompis? Ens om det är för en ”god sak” eller ”samhällets bästa”? Sjävklart inte, och om dina barn själva kan komma till den insikten kommer de också se staten för vad den är.
  2. Det viktiga i att ställa frågor, än hur obekväma eller ”löjliga” de kan vara.
  3. Det viktiga i att hitta egna svar och se bortom de givna svaren på frågorna. Att en politiker säger att staten behövs för att bygga vägar och fängsla brottslingar för att ”vem ska annars göra det?” är till ytan ett vettigt svar, men tar man det ett steg längre så är det givetvis inte ett svar som håller. Att bankerna får skapa pengar ur luft för att företag och ekonomin ska kunna växa och ”frodas” är också det ett svar som inte håller kritisk granskning.

Om du vill att dina barn ska växa upp och formas av staten till mediokra löne- och skatteslavar utan någon större självinsikt eller förmåga till kritiskt tänkande, låt då barnen gå i skolan och ”utbildas” av staten.

Men om du däremot vill att dina barn ska växa upp och nå sin fulla potential här på jorden, och bli tänkande och kritiska individer som för mänskligheten framåt, då är det din skyldighet att hjälpa dom på kunskapens väg, om det så är att prata om våldets natur runt middagsbordet.

Du kan börja redan ikväll med högläsning av Jonatan Godtrogens underbara äventyr.

Skriv upp dig på nyhetsbrevet så får du ett mail varje söndag med veckans artiklar
Holler Box