Planen för gården

Jag tog en panorama-bild från taket idag för att få en bra överblicksbild att jobba med när jag planerar nästa säsongs odlingar. Klicka för att få en stor bild.

Gårdsplanen
Gårdsplanen, som är rätt så stenig.

Vi kommer nog vilja utöka odlingarna framöver och då är gårdsplanen en helt okej plats för att odla i pallkragar, även fast två björkar skymmer solen en del på dagen. Sen mot ladugården mellan dom två dörrarna går tankarna kring en lång sittbänk och in mot gårdsplanen ett utekök och gott om sittplatser runt grillringen, och själv drömmer jag om en vedeldad uteugn.

Sen ser man till höger på ladugården den gamla hönsgården som vi kommer bygga upp igen till nästa vår, för då ska höns flytta in på gården!

Åkern
Åkern

Vyn över gamla rabatter, fruktträd och åkern. På åkern ser jag över möjligheterna att plantera massvis med fruktträd och bärbuskar nästan ända ner till vägen. Äpplen, päron, körsbär, plommon, svartvinbär, hallon, krusbär, havtorn, björnbär, m.m. Försiktigt räknat bör det få plats 50 fruktträd och många, många fler bärbuskar.

Planen för odlingarna
Planen för odlingarna

Och här ser du planen, i alla fall som den är i huvudet just nu.

Från vänster: Rött = husbehovsodling av diverse grönsaker och rotfrukter. Blått = Mer odling av grönsaker, kryddväxter och medicinalväxter. Orange = potatisland. Turkos = mycket fult ritat bågväxthus. Lila = rader av fruktträd och bärbuskar.

Jag har ju en del tid att fundera på det här, är lite osäker på placeringen av växthuset. Etapp 1 är de röda och orange odlingarna som kommer sättas i verket nästa odlingssäsong. Taggad!

Vad tycks?

Skriv upp dig på nyhetsbrevet så får du ett mail varje söndag med veckans artiklar
Holler Box