Guide: Personlig utveckling

Personlig utveckling är som det låter, när du utvecklar dig själv till att bli mer lik den person du vill vara.

Personlig utveckling handlar om att bli en bättre människa på alla sätt och vis. Mer framgångsrik och självsäker, starkare, lyckligare, mer effektiv och produktiv, mer empatisk, mer kärleksfull. Det handlar om att stå på sig själv och göra det man tror på, att följa sin instinkt(och utveckla instinkten).

Det handlar inte om att förändras över en natt, utan personlig utveckling sker genom många små steg.

Om du kunde förbättra dig själv bara 1% varje dag tror många att det innebär 365% förbättring på ett år, men det är fel fel fel!

Du skulle utvecklas 3778%!

Nu går det så klart inte att sätta en siffra på din personliga utveckling, men poängen är att många små steg leder till en så enorm förbättring över en lång tid. Det gäller bara att ta det där första lilla steget.

Så utvecklar du dig själv

Du kan börja med personlig utveckling på många vis. Genom att läsa böcker och gå kurser i ämnet, läsa Morgonbrevet, börja med meditation eller mental träning, genom att reflektera över ditt liv, eller bolla dina tankar med likasinnade individer.

Beroende på din livssituation kan enorm förändring ske genom att förändra din fysiska miljö också. Att flytta är för många en nystart i livet, där dom lämnar allt det negativa bakom sig och bara tar med sig det positiva till sitt nya hem. Om du har mycket negativt i ditt liv just nu kan ett miljöombyte vara den bästa typen av personlig utveckling.

Du behöver dock inte flytta för att utvecklas som person. Allt är möjligt för den som vill utvecklas. Det går att göra var som helst och när som helst.

Kolla in artiklarna nedanför för att lära dig mer om hur du kan utveckla dig själv.

Fördelar med personlig utveckling

Det finns enormt stora fördelar med att utveckla dig själv som person, både professionellt och privat.

  • Mindre stress. Majoriteten av oss stressar alldeles för mycket idag. Jag kommer fortfarande på mig ibland att stressa över småsaker. Med personlig utveckling lär du dig att för det första att hantera stress och ta dig ur den, men också att förhindra att den uppkommer från första början.
  • Bättre självförtroende. Självförtroende gör under för ditt liv. Om du har lågt självförtroende så behöver du inte oroa dig. Det GÅR att utveckla.
  • Mer framgång. Med personlig utveckling blir du mer klar över vad du vill få ut av livet, bättre på att sätta mål, och såklart bättre på att följa igenom och faktiskt klara målen.
  • Mer tid. Du har bara 24 timmar på en dag. Det är lika för alla. Däremot skiljer det sig hur bra man använder sina 24 timmar. Du kan få mer gjort på mindre tid, och på så sätt få mer tid över till det du vill. Om det så är familj, vänner, en hobby, resande, eller ditt företag.
  • Mindfulness. Du lär dig leva i nuet och bli mer medveten om dina tankar, känslor, och din kropp. Det finns en anledning till att alla såkallade helgon förespråkade att leva i nuet.
  • Lyckligare liv. Många människor spenderar största delen av sin tid i negativa tankar och spiraler. När du utvecklas som person lär du dig att ta dig ur negativa tankar och spendera största delen av ditt liv i positiva tankar. Det gör enorm skillnad.
Skriv upp dig på nyhetsbrevet så får du ett mail varje söndag med veckans artiklar
Holler Box