Vem är Daniel Sjöberg?

Jag är mest nyfiken på vem du är som läser det här, men nu handlar ju den här sidan om mig. Jag är först och främst en familjefar till underbara barn och make till en underbar fru. Familjen först. Alltid! Jag är också företagare, skogsman och friboren bonde på en egen liten gård i en av Höga Kustens älvdalar. Jag har gjort och gör en hel del, men vill göra desto mer.

På den här sidan delar jag med mig av berättelsen om mina experiment med sanningen och mitt sökande efter mening på denna jord. För att citera Henry David Thoreu:

“Jag sökte mig tillbaka till skogen eftersom jag vill leva medvetet, och inte, när jag dör, upptäcker att jag inte hade levt.”

Jag driver ett antal projekt för att göra världen till en bättre plats, och förstås för att sätta mat på bordet för min familj. Nolaskogsbyrån må vara bygdens minsta webbyrå, men målet är att vara den bästa. Sen har vi Allmogens, som började som en fritidssyssla där jag digitaliserade och tillgängliggjorde den svenska allmogens frihetliga historia och kulturarv, men som nu är något mycket större.

Om webbplatsen

Den här webbplatsen kör WordPress (duh) med det ultralätta temat Arke som jag kraftigt modifierat och byggt vidare på. Delningsknappar fixar Scriptless Social Sharing galant helt utan javascript. Webbplatsen får 96/100 poäng på Google PageSpeed Insights och är alltså riktigt snabb. Jag kan delvis tacka Oderland, LiteSpeed Cache och KeyCDN för det.