Tar du moder natur för en prostituerad?

Isn’t it strange that in our modern society we slave away at work every day for our whole productive lives to buy things for our basic survival that Mother Nature would provide to us for free if we gave her the chance?

Är det inte konstigt att vi i vårt moderna samhälle slavar bort på jobbet varje dag under hela vår produktiva liv för att köpa saker för vår grundläggande överlevnad som naturen skulle ge oss gratis om vi gav henne chansen?

Naturen ger av sin kärlek fritt utan att be om något i gengäld, så varför lever människor som om moder natur är en hora som måste betalas för sina varor?

Och varför tycker människor att det är helt okej att stora multinationella företag (ofta uppbackade av statliga regleringar och subventioner) tvingar bönder från deras mark för att köpa upp all produktiv jordbruksmark? A ena sidan fungerar dessa företag som naturens hallick genom att sälja hennes varor till oss, och å andra sidan plundrar, våldtar och förgiftar de henne framför våra ögon. Vad är acceptabelt i det?

Det här är helt skevt.

Så här kan naturen tillfredsställa dina behov gratis, för evigt:

Mat

Plantera ett frö, vattna det, använda bra kompost, se till att det blir gott om solljus så det växer, skörda det och bevara mat för vintern, och spara utsäde till nästa vår. Upprepa varje år så länge du lever.

Hem

Detta kräver lite mer förutseende och tålamod.

Är du ung och vill hjälpa dina barnbarn leva utan att behöva skuldsätta sig för resten av livet i form av ett bolån? Skaffa lite mark och plantera en massa granar så att de kan använda dem för att bygga ett vackert timmerhus när de vuxit upp. Alternativt kan du betala av ditt eget huslån och låta fastigheten gå i arv till barnen eller barnbarnen.

Vad blir då resultatet? Jo, ingen livsenergi som förbrukas på att betala tillbaka ett bolån. Du kan hjälpa dina barnbarn undvika livslångt skuldslaveri genom att plantera några små plantor i dag.

Samma sak med möbler och de flesta verktyg du behöver för att leva ett bekvämt liv. Plantera träd, se dem växa, hugg ner en del av dem, tillverka prylarna du behöver. Upprepa i generationer.

I Sverige konfiskeras 70% av det jag tjänar i form av skatter genom ett system baserat på tvång, och en stor del av det jag får behålla går åt till att göda storbankernas vinster genom räntan jag betalar på lånen som de har skapat ur intet.

I exemplet ovan nämner jag att arbeta för att köpa mat. När du gör det så betalar bonden ränta till stora banker, och det gör också distributören, matbutiken, och konsumenten. Allt för lån som banken med statens hjälp trollat fram ur tomma luften.

Mycket lite av vad du tjänar går faktiskt åt att hålla dig vid liv och förbättra ditt liv, och jag är övertygad om att det är något mycket ont och onaturlig över det. Det finansiella systemet är ruttet till kärnan. Det är ruttet moraliskt, intellektuellt och andligt.

Det finns så mycket potential för mänskligheten att börja vandra ner en annan och mer fredlig och rättfärdig väg.

Jag har precis börjat utforska den här vägen själv, och många människor har hunnit längre på vägen. Den kommer sannolikt ha sina omvägar och gupp, men som Martin Luther King sa så vet jag att vi som ett folk, den mänskliga familjen, kommer att nå det förlovade landet.

Skriv upp dig på nyhetsbrevet så får du ett mail varje söndag med veckans artiklar
Holler Box