Mavic Air 2 – mina drömmars drönare

En ny drönare, Mavic Air 2, släpptes i veckan av världsledande DJI. Det är drönaren jag drömt om. Men är den värd priset när man redan har en äldre drönare?

Mavic Air 2 lanserades i måndags. Sen 2015-16 har jag haft en DJI Phantom 3 Advanced. Den var förstås fantastisk när den kom, men ett par generationer senare lämnar den mycket att önska. Särskilt nu när jag sett Mavic Air 2.

Med en nyare, lite smartare drönare med krocksensorer hade jag exempelvis aldrig lyckats krascha rakt in i plommonträdet för nåt år sen. Rent kvalitetsmässigt är Mavic Air 2 inte överraskande överlägsen min gamla drönare. Större sensor. Högre upplösning på film och foto. HDR-video. Längre räckvidd.

Men frågan är ändå om inte jag skulle klara mig bra med min gamla Phantom 3. Jag filmar än så länge bara i 1080p, och där har den inga problem att filma fantastiska scener. Den stora skillnaden med Mavic Air 2 är flygtiden, sensorn och HDR-läget. En annan skillnad som alla DJI’s nyare modeller har är förprogrammerade rutter som ger supersmidiga kamerarörelser. Det är den funktionen jag verkligen saknar på min. Det hade verkligen gjort skillnad i min video om häxprocessen i Torsåker 1675 när jag filmade Häxberget från ovan.

Jag kommer hålla fast vid min Phantom 3 i sommar, men beroende på hur snäll jag är i år kanske det blir en flygande julklapp i år… Här är Peter McKinnon med vackra videoklipp filmade med nya Mavic Air 2:

Skriv upp dig på nyhetsbrevet så får du ett mail varje söndag med veckans artiklar
Holler Box