Helgens loppisfynd: träskedar och gamla verktyg

Old tools

Vi var på loppis igår. Ingen sommar är komplett utan loppisar!

Bland annat fyndade jag en barkspade som jag ska ha och barka träd med när det blir dags att fixa eget virke. När jag kom hem märkte jag att eggen var riktigt rostig i ett hörn, men en rejäl slipning så kommer den bli som ny.

Jag fyndade också några gamla filar som ska smidas om till knivar nån gång. och en liten hyvel, syl och liten kratta. Visst finns det lite rost på det mesta, men en stålborstning, slipning och inoljning så är det i toppskick igen.

Det är det som är så fantastiskt med loppisar. För en bråkdel av vad du får betala i butik kan du få ett fullt fungerande verktyg som med lite kärlek kan bli som nytt igen.

Träskedar

Fina träskedar och slevar är bland mina favoritprylar att shoppa på loppis. Ofta kostar dom bara ett par kronor. Det märks direkt när en sked fått extra kärlek i skapandet, den har själ.

Hammare

Den här hammaren köpte jag inte på loppis utan på Tradera. 1953 är stämplat på den, och den ska renoveras upp och användas till mina stenmejslar när jag ristar runstenar.

Skriv upp dig på nyhetsbrevet så får du ett mail varje söndag med veckans artiklar
Holler Box