Lev som om staten inte finns

”Om rösträtten kunde skapa förändring så skulle dom göra det olagligt.” – Emma Goldman

Visst ligger det någonting i det?

Så många generationer har kommit och gått sen det demokratiska experimentet startade, och det enda demokratin har lett till är mer centralisering av makt och mer moraliskt förfall i samhället.

Så rösta inte.

Debattera inte.

Ödsla inte någon som helst energi på politiken, eftersom det bara bidrar till att upprätthålla den rökridå som höger-vänster-skalan är.

Men, om man inte kan göra skillnad genom de politiska kanalerna vad kan man då göra för att skapa ett friare samhälle?

Jo, du kan låta dina handlingar tala för sig själv.

Knepet (som jag tyvärr inte kommer ihåg vem jag hört det av) är att leva som om staten inte finns.

Vad innebär det?

Det innebär att minska och eliminera allt beroende av välfärdsapparaturen genom att:

  • Ta hand om sig själv och sina egna.
  • Lösa sina egna problem inom familjen och inom det lokala samhället.
  • Se till att man har mat på bordet eller i jordkällaren oavsett om man förlorar jobbet eller ej, förslagsvis genom att anlägga ett grönsaksland och plantera ett par fruktträd.
  • Följa sina egna moraliska koder istället för statens (ofta omoraliska) lagar.
  • Skapa sina egna alternativa betalningsmedel som ersättning för statens förfalskade fiatvaluta.
  • Byta tjänster med grannen om möjligt istället för att köpa tjänster av andra och därmed ge bränsle till skattesystemet. Prioritera lokal gemenskap och frivilligt samarbete framför statligt sanktionerad handel.
  • Ta ansvar för sin egen säkerhet i hemmet och området där man bor (se också boken Om produktionen av säkerhet) genom sunt förnuft, grannsamverkan och lokala miliser.
  • Leda sina barns bildning, oavsett om dom är fast i statlig skola på dagen eller om man bor i ett land där hemskolning är lagligt.
  • Planera för ålderns höst, undvik att dra på dig skulder, förvänta dig ingen statlig pension, och se till att du har produktiva naturliga system på plats som kan förse dig och kommande generationer med mat och husrum.
  • Gör dig oberoende av statligt godkända banker och centralbanker som förslavar samhällen genom att skapa pengar ur luft och sen kräva ränta på monopolpengarna dom skapat.

Ja, precis som ”svenskar” levt under tusentals år.

För när staten inte längre kan livnära sig på samhällets och handelns livsskraft kommer den falla av som den blodigel den är.

Men nu lever många av oss i Sverige, och att leva som om staten inte finns kan kännas svårt under den svenska regimen som stjäl 70% av din inkomst och utövar en totalitär kontroll över samhället och framför allt över dina barn.

Men… vad skulle hända om fler och fler människor i Sverige helt ignorerade välfärdsapparaten och började lösa sina egna problem inom familjen och inom det lokala samhället?

Vad skulle hända om folk gjorde sig allt mer oberoende av staten?

Eftersom staten lever på att människor är beroende av den så är det inte långsökt att den med näbbar och klor kommer försöka motverka den frihet dessa människor skapar.

Och när den gör det så kommer dess våldsamma natur att komma ut i dagsljuset.

När staten rövar bort dina barn för att du själv kan ge dom en bättre bildning än den fördummande offentliga skolan kan göra…

När staten bekämpar dig för att du vägrar erkänna dess legitimitet eller spela med i deras pyramidspel kallat välfärdsstaten…

När staten med hjälp av det moderna prästerskapet, journalisterna, jagar och hänger ut enskilda individer vars världsbild och åsikter bryter mot de statligt godkända…

När staten dör en långsam död för att svenskar inte längre behöver den…

Då är friheten inte långt borta.

Eller vad tror du?

Skriv upp dig på nyhetsbrevet så får du ett mail varje söndag med veckans artiklar
Holler Box