Framgång - Så blir du framgångsrik

“Framgång är en vetenskap. Om du har omständigheterna, så får du resultat.” – Oscar Wilde

Framgång kan betyda många olika saker beroende på vem du frågar. Vanligtvis så menar man att bli rik när man pratar om någon som är framgångsrik, dvs. ekonomisk framgång, eller möjligtvis att någon är framgångsrik i en sport eller som artist.

Att vara framgångsrik i andras ögon är en sak, men att vara framgångsrik i ens egna ögon är en annan, mycket viktigare, sak.

Sanningen är att det är vanligt att dom som är mycket framgångsrika i andras ögon inte alls tycker att dom är framgångsrika själva. Allt beror på vart man lägger ribban, och ju mer framgångsrik man blir desto mer höjer många ribban för vad dom själva tycker är framgångsrikt.

Hur blir du då framgångsrik?

Kom ihåg att det finns två mått av framgång. I andras ögon sett och genom dina egna ögon. För att bli framgångsrik måste du först vara klar över vad ditt mål är, dvs. när du anser dig själv vara framgångsrik. Annars är det lätt att hamna i fällan att alltid höja ribban och därmed aldrig känna sig framgångsrik. Målsättning är en av grundpelarna i personlig utveckling, och all framgång börjar där.

Det absolut bästa sättet att bli rik idag är genom att starta eget och bygga upp ditt egna företag. Att bygga upp sitt företag innebär hårt arbete, men det finns så mycket bra information att ta del av som gör det enklare. TidigMorgon är en plats med sån information.

Framgångsrika Entreprenörer

Det finns många framgångsrika entreprenörer i Sverige. En av de mest kända Svenska entreprenörerna är Ingvar Kamprad, grundaren av IKEA. Han började med att sälja blyertspennor som litet barn. Sen har vi Stefan Persson, grundaren av H&M. Niklas Zennström, grundaren av Skype. Daniel Ek, grundaren av Spotify.

Utanför Sverige finns det såklart ännu fler exempel på framgångsrika entreprenörer. En av de mest framgångsrika serie entreprenörerna i världen är Sir Richard Branson, grundare av Virgin imperiet med allt ifrån flygbolag, rymdturism till läskedryck. En annan hyllad entreprenör och legendarisk innovatör är Steve Jobs, grundare av Apple(tack!).

Kollar vi bakåt i tiden hittar vi många klassiska entreprenörer, som Henry Ford, skapare av den moderna bilen. Thomas Edison, uppfinnare av glödlampan bland annat. Andrew Carnegie, skapare av världens på sin tid mäktigaste stålimperium.

Citat om Framgång

“En framgångsrik man är en som kan lägga en stabil grund med tegelstenarna som andra har kastat på honom.” – David Brinkley

“Framgång är att falla nio gånger och kliva upp tio.” – Jon Bon Jovi

“Framgång är att få det du vill ha. Lycka är att vilja ha det du får.” – Dale Carnegie

“Framgång är hur högt du studsar när du träffar botten.” – George S. Patton

“Den mest viktiga enda ingrediensen i formulan av framgång är att veta hur man kommer överens med folk.” – Theodore Roosevelt

“Vad är framgång? Jag tror det är en blanding av att ha talang för det man gör; att veta att det inte är nog, att du måste jobba hårt och känna mening i det du gör.” – Margaret Thatcher