En glimt av torpargrunden

Jag har gått och varit nyfiken på hur det ser ut i torpargrunden, men då det inte finns någon inspektionslucka är det inte möjligt att krypa in där (att öppna upp en lucka blir ett framtida projekt).

Men då för någon dag sen så spanade jag in ett hål i grundmuren där en sten satt sig, stort nog för att sticka in en arm.

Så jag tog mobilen och lyckades fota en del hyfsade bilder med blixt:

Torpargrunden

Virket ser friskt och bra ut, men det ligger en del organiskt material på marken som borde tas bort för att minska risken för mögeltillväxt. Ser också ut som att någon typ av isolering ligger här och där på marken.

Mot jordkällaren

Längst bort på bilden ovanför ser man betongväggar som är gjutna både runt matkällaren och för att hålla upp tyngden av en vedspis i köket.

Grunden

Här ser man längst med den murade grunden. Sågspånet måste endera komma från isoleringen i golvet som letat sig ner genom plankorna, eller så ligger det kvar där sen bygget.

Man ser också en liten bit tapet och längre bort en fönster-ram(?).

Då det inte finns någon inspektionslucka så känns det inte troligt att någon krupit runt i grunden sen huset byggdes. Men jag tycker det ser torrt och fint ut, även fast jag skulle vilja rensa bort allt skräp på marken.

Jag såg en del spindelnät på några bilder, och jag har hört att ser man spindlar så är det torrt! Är det sant? Jag vet inte, men man kan ju hoppas.

Skriv upp dig på nyhetsbrevet så får du ett mail varje söndag med veckans artiklar
Holler Box