maj 3, 2012

De tre enda sätten att få ditt företag att växa

Det finns bara TRE sätt för ditt företag att växa.

Efter 30 års erfarenhet av att hjälpa företag över hela världen att växa så menar en av mina förebilder, Jay Abraham, att alla andra sätt att växa är underkategorier av de här tre sätten.

Han kom fram till den här slutsatsen efter att konstant blivit tillfrågad av företagsledare hur dom kunde sälja mer och få sina företag att växa.

Här är de tre enda sätten för företagstillväxt och ökad försäljning:

Som sagt, alla andra sätt att få ditt företag att växa är alla underkategorier av de tre sätten ovanför. På företagande.se delar dom med sig av 10 sätt att få ditt företag att växa. Om du kollar in de 10 sätten kan man se att alla utom sätt #5 handlar om hur du kan skaffa fler kunder, medan sätt #5 handlar om hur du ökar transaktionsvärdet.

Det riktigt magiska händer dock när du kombinerar alla tre sätten för företagstillväxt. Om du bara satsar på att få fler kunder så ger en 10% ökning en tillväxt på 10%, men se nedanför vad som händer med en 10% ökning genom vardera sätt:

Geometrisk Företagstillväxt

Med en liten förbättring av varje steg fås en geometrisk tillväxt, hela 33%. Lyckas du med att förbättra varje steg med 25% får du nästan en fördubbling av omsättningen, 95%.

Vad är lättast; att nästan fördubbla antalet kunder eller att skaffa 25% fler kunder, sälja för 25% större summor, och få dom att köpa 25% oftare?

Nästa gång du kommer på dig själv med att fundera på hur du kan skaffa fler kunder, fundera istället på hur du kan sälja för mer, eller hur du kan sälja oftare.

Jay Abraham säger att dom flesta personer ger sina företag en linjär tillväxt genom att bara satsa på kundtillväxten. Men när du fokuserar på att öka antalet kunder, och du får dom att handla för större summor, och du får dom att handla oftare, så kommer du se tillväxt i dina inkomster på 100%, 200%, eller mer.

Vad är ditt bästa tips för att skaffa fler kunder, sälja för större summor, eller sälja oftare?