Att göra

Vad som måste göras

Istället för att dela någon personlig ”att göra” lista, så hittar du här några punkter som jag anser att mänskligheten som helhet måste fixa för att vi ska kunna ta nästa steg i vår utveckling mot en mogen planetär civilisation (vilket bör vara en förutsättning för att bli en interplanetär civilisation).

Det kanske kan inspirera någon, men mest skriver jag ner det som en påminnelse till mig själv om att inte glömma att lyfta blicken och se det stora perspektivet.

Vi måste:

  • Sluta använda våld och tvång som grundsten i samhället. Riktig frihet, av den gamla sorten, är alternativet. Frihet baserad på frivilligt samarbete, icke-aggression och ömsesidig respekt. I den framtiden finns inget hjärterum eller stjärterum för politiska överheter, förmyndarstater eller tvångsfinansierad mello.
  • Lämna dagens finansiella system bakom oss, dvs. det system där privata och statligt ägda banker och centralbanker med statliga privilegium tillåts skapa pengar (skulder) ur luft och på så sätt förslava mänskligheten genom ocker-räntor.
  • Gå från ett jordbruk baserat på centraliserad monokultur till decentraliserad permakultur.
  • Plantera fler träd. ”Ett samhälle växer sig storartat när gamla män planterar träd vars skugga de vet att de aldrig kommer få sitta i” – Grekiskt ordspråk
  • Lära oss att livet inte går ut på att konsumera. Teknologi och industrialisering har gett oss en oerhörd levnadsstandard, men också gjort oss till slavar till våra egna begär och ”behov” som inte ens fanns för två generationer sedan. Vad meningen med livet är vet jag inte, men däremot tror jag att livet handlar om kärlek. Kärleken till nära och kära, kärleken till allt levande och kärleken till sin egen själsliga, intellektuella och fysiska utveckling.
Skriv upp dig på nyhetsbrevet så får du ett mail varje söndag med veckans artiklar
Holler Box