Om mig

Hej! Daniel Sjöberg heter jag och är bland annat en entreprenör, skogsman och friboren bonde på en egen liten gård i en av Höga Kustens älvdalar.

För det mesta sitter jag (tyvärr) framför datorskärmen och sysslar med digital marknadsföring och publishing, och på fritiden sysslar med självhushållning och bygger upp mitt lilla självständiga och resilienta rike baserat på permakulturens hållbara principer.

På den här sidan delar jag med mig av berättelsen om mina experiment med sanningen och mitt sökande efter mening på denna jord.

För att citera Henry David Thoreu:

”Jag sökte mig tillbaka till skogen eftersom jag vill leva medvetet, och inte, när jag dör, upptäcker att jag inte hade levt.”

Jag driver ett antal projekt för att göra världen till en bättre plats, bland annat Walden Labs där jag och 35,000+ andra delar idéer om självhushållning, resiliens och permakultur.

Projekt Moberg är ett annat initiativ där jag digitaliserar och tillgängliggör den svenska allmogens historia och kulturarv. Jag har gjort och gör en hel del, men vill göra desto mer.

Kolla runt och tveka inte att lämna en kommentar om någon fråga eller fundering kommer upp.

Välkommen in i min värld!